Over Eemland ICT

Mogen wij ons even voorstellen?

Eemland ICT bestaat sinds 2008 en werkt al jaren aan vele en zeer diverse ICT projecten. We hebben een breed scala aan ICT diensten in huis. Zo adviseren we in automatiseringsvraagstukken, ondersteunen we bij computerproblemen en veilige opslag of back-up van uw gegevens. Tevens voorzien we in MS office 365 licenties.

Een andere dienst van Eemland ICT is onze “ICT pre-scan”.  We controleren de beveiliging van uw ICT infrastuur, en adviseren u over een meer optimale inrichting van uw bedrijfsprocessen. Mocht u daar meer over willen weten dan kunt u vrijblijvend en kosteloos een gesprek aanvragen.

Tenslotte richt Eemland ICT zich ook op het les geven binnen de ICT sector.  Zowel beginners als gevorderden kunnen bij ons terecht.


Systeembeheerder / Docent Informatica
Wouter Maks

Wie zit er achter Eemland ICT?

Wouter Maks

eigenaar / Systeembeheerder / Docent Informatica

Al sinds mijn jeugd heb ik een grote belangstelling voor digitale technologie. Als kind al trok ik samen met mijn vrienden computers volledig uit elkaar om ze vervolgens weer in elkaar te zetten. Oefening baart kunst. Vrij snel wisten we uiteenlopende computer problemen op te lossen. We werden op jonge leeftijd een vraagbaak voor onze directe omgeving en functioneerden als helpdesk voor vrienden en familie. Tijdens mijn IT-opleiding midden jaren ’90 zag ik hoe computers en digitale systemen in toenemende mate het leven van mensen zouden veranderen.

Zelfstandig aan de slag als ICT-Dienstverlener

Het werd mij al snel duidelijk dat wanneer je structureel dezelfde handelingen moet uitvoeren, je software zo kan aanpassen dat die handelingen voor je gedaan worden. Computers zijn er immers om je leven gemakkelijker te maken. Na mijn opleiding ben ik direct als zelfstandige aan de slag gegaan.

Certificering

tijdens mijn ondernemerschap heb ik mijn certificering gehaald tot Microsoft specialist. Ik faciliteer bij het onderhoud en ontwerp van computersystemen van de overheid én  de kleine en middelgrote ondernemingen.

Les geven

Hoewel computers je veel werk uit handen kunnen nemen, ervaren sommige gebruikers toch stress in het omgaan met computers. In mijn cursussen laat ik zien dat computers gemakkelijk te hanteren zijn en welke voordelen het heeft een vaardige computergebruiker te zijn. Mijn basiscursussen zijn geschikt voor mensen die nog nooit met een computer hebben gewerkt. De meer gevorderde cursussen bieden mensen met wat meer computer-ervaring de kans om efficiënter aan de slag te gaan.