Computerhulp op afstand

'Beeldscherm' overnemen

Een “beeldscherm” overnemen op afstand wordt ook wel ‘computerhulp op afstand’ genoemd. Dit concept leent zich erg goed voor het snel en acuut oplossen van uw ICT probleem.  Ervaar  nu het gemak van deze ICT dienst.

Vakkundig en persoonlijke

Wij leveren vakkundig en persoonlijke hulp zodat u weer snel aanslag kunt gaan met uw werk. Bij het overnemen begeleiden we de procedure en leggen uit wat we doen. 

Teamviewer

Met het programma Teamviewer kunnen wij op afstand (tijdelijk zo lang u toestemming geeft) meekijken op uw computer of server. Vervolgens kunnen wij u helpen bij het oplossen van eventuele problemen of vragen. 
Maak voordat u het programma downloadt, eerst een afspraak met Eemland ICT helpdesk om gebruik te kunnen maken van de dienst hulp op opstand.

Wanneer is computerhulp op afstand geschikt voor u?

Computerhulp op afstand is uitermate geschikt voor wat kleine problemen bijvoorbeeld met uw browser of met een e-mailprogramma. Omdat een blik op uw scherm vaak meer zegt dan 1000 woorden kunnen wij u via Teamviewer snel helpen. Er hoeft dan niemand langs te komen en u kunt gewoon thuis achter uw computer blijven zitten. Wel zo gemakkelijk en snel!
Als het ICT vraagstuk groot is en u wilt graag persoonlijk contact, dan komt Eemland ICT graag bij u op locatie. Dit geldt uiteraard ook voor (defecte) hardware of als er geen internet beschikbaar.

Is Teamviewer veilig?

Teamviewer werkt met volledige versleuteling op basis van een Public/Private Key Exchange techniek en AES 256 Bit Session Encoding.
Deze techniek wordt ook bij ‘https protocol’ gebruikt en geldt naar de huidige stand van de techniek als veilig.

Er zijn geen installatie- en administratieve computerrechten nodig en het programma is gesigneerd door de uitgever via een beveiligingscertificaat. Anders gezegd betekent dit, dat er niks anders achter blijft op de computer of server behalve het gedownloade bestand zelf.

Op de Mac dient er wel extra rechten te worden gegeven om bijvoorbeeld toegang tot het muis en toetsenbord te verkrijgen. Dit wordt u allemaal uitgelegd tijdens de hulp op afstand sessie.

Download en procedure hulp op afstand

Klik op de onderstaande afbeelding om hulp op afstand programma te downloaden en start het programma Teamviewer. (zowel voor windows als op de Mac (Apple)
De helpdesk vraagt om toestemming om mee te kijken. Daarna kan Eemland ICT starten met het oplossen van uw vraag of probleem.

computerhulp op afstand
Download hier het "hulp op afstand programma" op aanwijzing van de helpdesk.